Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt Roger Federer nyerte a férfiak versenyét a 6,5 millió dollár összdíjazású miami tenisztornán, miután a fináléban 2:6, 6:7, 7:6, 6:3, 6:1-re verte a spanyol Rafael Nadalt.

A világelső svájci klasszisnak ezúttal nem csak játéktudását, hanem küzdőképességét is latba kellett vetnie a végső győzelemért, hiszen a döntőben kétszettes hátrányba került a spanyol Rafael Nadallal szemben. A harmadik játszmát aztán a rövidítésben a maga javára fordította - mindössze két pont választotta el a vereségtől -, s a folytatásban már ellenállhatatlannak bizonyult.

"Őszintén szólva nem gondoltam, hogy még meg tudom fordítani a meccset. Ezt a feltámadást pályafutásom egyik csúcspontjának tartom. Nagyon boldog vagyok" - mondta a 3 óra 42 perces összecsapás után Federer, aki megszakítás nélkül 22. sikerét aratta azóta, hogy kikapott a későbbi győztes orosz Marat Szafintól az Australian Open elődöntőjében.

A 18 éves Nadal minden idők legfiatalabb finalistája volt a miami tornán, amely a férfiak idei Mester-sorozatának második állomása volt.

eredmény
férfiak (3,4 millió dollár összdíjazás), döntő:
Federer (svájci, 1.) - Nadal (spanyol, 29.) 2:6, 6:7, 7:6, 6:3, 6:1

A nők versenyét a belga Kim Clijsters nyerte.