Vágólapra másolva!
A következő szezonban a férfiak legrangosabb klubsorozatához hasonlóan a nőknél is Bajnokok Ligájának nevezik majd az eddigi BEK küzdelmeit - döntött az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU).

Az új versenyforma első idényében nyolc - egy országból legfeljebb három - csapat vehet részt. A mezőnynek automatikusan tagja lesz az idei BEK két döntőse - azaz a története 26. BEK-trófeájára hajtó Statisztika már biztos induló -, a többi résztvevőt az egyéni világranglistán alapuló nevezések alapján határozzák meg. A BL két szakaszból áll majd, az elsőben két négyes csoportban oda-visszavágós rendszerben küzdenek egymással az együttesek, majd az első két-két helyezett keresztbejátszással dönti el, hogy mely gárdák jutnak a döntőbe.

Az erre vonatkozó határozatot meghozó ETTU-kongresszuson tisztújításra is sor került, a különböző bizottságokba jelölt minden magyar tisztségviselő bizalmat kapott. Ennek megfelelően továbbra is folytathatja 2000-ben megkezdett munkáját Bajdik István (játékvezetői és versenybírói bizottság) és Nagy Balázs (ranglista bizottság), míg Lajtai Kristóf (utánpótlás bizottság) és Téglás Péter (edzőbizottság) új tagként kapott lehetőséget.