Vágólapra másolva!
Szvetlana Kuznyecova szerint az orvosától megfázására kapott gyógyszer tartalmazhatta azt a tiltott szert, amely miatt pozitív lett egy decemberi doppingtesztje. E magyarázattal az orosz teniszezőnő a Szport Ekszpressz című moszkvai sportnapilapnak szolgált csütörtökön, néhány nappal azután, hogy a B próba is igazolta az első analízis megállapítását, amely szerint a stimulánsok közé tartozó efedrint használt. 

Az eset decemberben, a belgiumi Charleroi-ban rendezett bemutatótornán történt, amelynek végeztével váratlan ellenőrzésnek vetették alá a résztvevőket, köztük a tavalyi US Open bajnokát is. Az A teszt után azonban meglehetősen sokára született meg a B próba végeredménye, s friss nyilatkozatában ezt külön nehezményezte is Kuznyecova.

"Nem az időhúzás volt a cél, amikor azt kértük, hogy ne Belgiumban, a kontroll színhelyén, hanem másutt, jelesül Svájcban végezzék el az ellenőrző próbát. Ezt azonban nem engedélyezték, miközben fura módon és a szabályokkal teljesen ellentétesen már az A próba után nyilvánosságra hozták a nevemet a belgák" - panaszolta az orosz újságnak Kuznyecova, aki betegségével magyarázta, hogy pozitív mintát szolgáltatott. "Meg voltam fázva, s a gyógyszert az orvosom adta" - mondta.

Szvetlana Kuznyecova először - még januárban - értetlenül kommentálta a (dopping)esetet. "Sohasem használtam teljesítményfokozókat. Az elmúlt idényben több mint tízszer vizsgáltak, csak a Fed-kupa döntőjén négyszer, s mindig minden rendben volt" - nyilatkozta akkor.

Most viszont már kiderült, hogy még sincs minden rendben, igaz, szerinte a baj okozója az orvosságban lehetett.