Vágólapra másolva!
Bodrogi Lászlót nem nevezte csapata, a Crédit Agricole a szombaton kezdődő Giro d'Italia profi kerékpáros körversenyre, s a jelek szerint a magyar kerekessel majd a júliusi Tour de France-on számol.

A francia istálló a Tour előtti svájci körversenyre nevezi Bodrogit, akitől nem várható el, hogy májusban a Girón, majd két hónap múlva a Touron is csúcsformában legyen.

A Crédit Agricole Giro-csapata: Pietro Caucchioli, Francesco Bellotti (olasz), Julian Dean (új-zélandi), Patrice Halgand, Christophe Le Mevel, Yannick Talabardon (francia), Jaan Kirsipuu (észt), Dmitrij Muravjov (kazah), Bradley Wiggins (brit).

Több év után indul újra az olasz országúti kerékpáros körversenyen Paolo Bettini, a QuickStep olimpiai bajnok versenyzője, aki csapata első számú kerekese lesz a Girón. Az elsősorban egynapos viadalokon remeklő olasz klasszis Athénban a mezőnyversenyben diadalmaskodott, a Girón ugyanakkor 1998-ban produkálta a legjobb eredményét, amikor hetedik lett összetettben.

A QuickStep Giro-csapata: Paolo Bettini, Davide Bramati, Cristian Moreni, Filippo Pozzato, Stefano Zanini (mind olasz), Mads Christensen (dán), Ad Engels (holland), Jose Antonio Garrido (spanyol), Nick Nuyens (belga).