Vágólapra másolva!
A Magyar Cselgáncs Szövetség szerdai elnökségi ülésén jóváhagyta rotterdami Európa-bajnokságon indulók névsorát. E szerint a férfiaknál teljes, azaz hétfős magyar csapat indul, a nőknél viszont csak három súlycsoportban leszünk érdekeltek.

Férfiválogatottunkból a Világkupa-versenyeken többen is kiválóan szerepeltek: versenyzőink a budapesti, a varsói, a római és a bukaresti viadalon együttesen tizenhét érmet szereztek. Így a szakvezetésnek nem volt könnyű dolga a május 20-22. közötti rotterdami Eb-n indulók kijelölésénél, s egyúttal a szeptemberi kairói világbajnokságra is előre kellett tekinteni.

A legérdekesebb helyzet kétségkívül a 100 kg-os súlycsoportban állt elő, amelyben a tavalyi U23-as Eb-n győztes Hadfi Dániel Budapesten arany-, Varsóban és Rómában bronzérmes lett. Ugyanakkor a versenysorozatba műtétje után később bekapcsolódó olimpiai bajnok Kovács Antal Rómában arany-, Bukarestben bronzérmet szerzett.

Az egyeztetések után eldőlt, hogy az Eb-n Kovács, a vb-n Hadfi vehet részt. A vb-n 81 kg-ban Gera helyén pedig minden bizonnyal Nagysolymosi Sándor indul, aki a bukaresti Világkupa döntőjében legyőzte riválisát.

A nők a Vk-versenyeken gyengébben teljesítettek, az érmeket tekintve csak két bronzot szereztek, de a 48 kg-ban így is két főt terjesztettek fel utazásra. Az Eb-n Perge Ilona, a vb-n pedig Csernoviczki Éva léphet tatamira.

Az Eb-csapat:
férfiak: Burján László (60 kg), Ungvári Miklós (66), Braun Ákos (73), Gera Csaba (81), Rajcsányi Gergely (90), Kovács Antal (100), Bor Barna (+100)
nők: Perge Ilona (48), Szabó Brigitta (63), Mészáros Anett (70).

Fábik Tibor