Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre az első helyen kiemelt Andy Roddick és a harmadikként rangsorolt Gaston Gaudio is elbúcsúzott a kétmillió euró összdíjazású római tenisztorna további küzdelmeitől, amely a férfiak Mester-sorozatának negyedik állomása.

A világranglista harmadik helyén álló amerikai klasszis a spanyol Fernando Verdasco ellen szenvedett három játszmában vereséget. A mérkőzés egy rendkívül sportszerű gesztust követően vett száznyolcvan fokos fordulatot: Roddick az első szett megnyerését követően a másodikban 5-3-ra vezetett, s Verdasco 0-40-re állt saját adogatásánál, amikor a második szervát a bíró szerint elhibázta. Ezzel Roddick nyerte volna a meccset, de az amerikai játékos jelezte a vezetőbíró felé, hogy a labda bent volt. Ez feltámasztotta a spanyol játékost, aki végül hatalmas csatában nyert.

"Nem hiszem, hogy bármi különöset tettem volna. Először azt hittem, kinn volt a labda, de megnéztem és láttam, hogy csípte a vonalat. Kemény borításon valószínűleg nem szóltam volna" - mondta a mérkőzés után Roddick.

Az argentin Gaston Gaudio címvédőként rendkívül rossz előjelekkel vághat neki a május 23-án kezdődő - szintén salakos - Roland Garrosnak, hiszen a spanyol David Ferrer ellen mindössze egy játékot tudott nyerni.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Verdasco (spanyol) - Roddick (amerikai, 1.) 6:7 (1-7), 7:6 (7-3), 6:4
Ferrer (spanyol) - Gaudio (argentin, 3.) 6:0, 6:1
Stepanek (cseh, 15.) - Almagro (spanyol) 4:6, 6:4, 6:2
Hrbaty (szlovák) - Henman (brit, 4.) 6:3, 3:6, 6:3
Agassi (amerikai, 6.) - Ljubicic (horvát, 12.) 7:6 (7-4), 6:3
Coria (argentin, 9.) - Sanguinetti (olasz) 6:0, 6:4
Martin (spanyol) - Horna (perui) 6:1, 6:3
Nadal (spanyol 5.) - Canas (argentin, 11.) 6:3, 6:1.