Vágólapra másolva!
Az összes idei országúti bajnoki címet szeretné megszerezni a márciusban alapított P-Nívó Betonexpressz 2000 SE kerékpárcsapat.

Az FTC-ből kivált alakulat - mint ahogy a klub sajtótájékoztatóján, a Közlekedési Múzeum melletti Cafe Waggonban elhangzott - reményei nem alaptalanok: a felnőtt gárda szinte kivétel nélkül a legjobb hazai bringásokat vonultatja fel.

A csapat tagja - többek között - az 1999-ben és 2003-ban bajnok Arany Gábor, az utóbbi három évben ob-ezüstérmes, 2004-ben a magyar körverseny legjobb hazai kerekese, Garamszegi László, a 2003-as hegyibajnok, abban az esztendőben a Tour de Hongrie legjobb magyarja, Lengyel Tamás, az utóbbi hét szezonban Olaszországban légiós, tavaly hegyi-, 1998-ban országúti bajnok Szekeres Csaba, valamint az utolsó idényét kezdő, az 1997-es Tour de Hongrie-győztes, tavaly kritériumbajnok Bebtó Zoltán és a korábban szintén olasz klubban tekerő, bajnoki címvédő Víg Aurél.

Az országúti aranyak mellett további célkitűzés, hogy a gárda az augusztusi Tour de Hongrie-n és a júliusi Gemenci Nagydíjon a lehető legtöbb győzelmet arassa.

A szakmai igazgató Stubán Ferenc hangsúlyozta, a csapat költségvetését teljes mértékben szponzori pénzekből fedezik, és a hazai támogatók mellett külföldi mecénások is jelen vannak.

"Szeretnénk lerakni egy, a jövőben sikeresen működő profi csapat alapjait" - tette hozzá Stubán.