Vágólapra másolva!
Kínai olimpiai bajnoka, Li-csü (Li Ju) nélkül kezd idegenben a Postás-Matáv SE a Galvame Cartagena elleni asztalitenisz ETTU-kupa döntőjében, melynek első mérkőzése szombaton délben kezdődik, míg a visszavágóra május 21-én kerül sor.

A zuglóiak - akik 2003 után játszanak ismét kupadöntőt - edzője, Rostás Gábor elmondta, hogy nem tud együttesével tartani Li-csü, ugyanis a kiváló játékosnak a kínai bajnokságban kell szerepelnie.

"Még nyáron, amikor megkötöttük a szerződést, tisztában voltam vele, hogy ezen az egy héten nem számíthatok rá. Hogy a második meccsen kell-e játszania, azt majd meglátjuk. Ez a mérkőzés Li-csü nélkül a spanyoloknak áll. Vele viszont mind a kétszer simán tudnánk nyerni" - mondta Rostás.

A Postásnak van még egy kínai származású, de már német állampolgárságú asztaliteniszezője: Jie Schöpp, aki legalább annyira megbízható "nyerőember", mint olimpiai bajnok társa. Mellette Éllő Vivien számíthat biztosan játéklehetőségre, hiszen stílusa hatékony lehet a spanyolok ellen. A harmadik helyre Lovas Petra és Kertai Rita pályázik.

A Cartagena csapatánál várhatóan kínai, román és egy szerb-montenegrói játékos lép majd asztalhoz, míg az együttes egyetlen spanyol asztaliteniszezője valószínűleg csak tartalék lesz.