Vágólapra másolva!
A török sajtó vezető szerdai sporthíre szerint doppingolt az áprilisi Európa-bajnokságon Halil Mutlu háromszoros olimpiai aranyérmes súlyemelő.

A török sportági szövetség nem kívánta kommentálni a "félrelépést", az ankarai sportvezetésnek a francia hírügynökség által nem nevesített tagja pedig csak annyit mondott, hogy kivizsgálják az ügyet.

A legnépszerűbb újságok közé tartozó Hürriyet egy névtelen, de Mutluhoz közelálló forrást idézve azt írta, hogy "Halil tesztje sajnos pozitív lett, de nem szándékosan nyúlt tiltott szerhez".

Ugyanez a forrás hozzátette, hogy a súlyemelő a múlt havi, szófiai Európa-bajnokság előtt "fájdalomcsillapítókat szedett egy sérülésére, s a gyógyszer tartalmazhatta a meg nem engedett anyagot".

A Sabah szerint a nemzetközi szövetség megküldte a vizsgálat végeredményét a török szövetségnek, s a napilap azt is tudni véli, hogy a bolgár fővárosban a 62 kilogrammos kategóriában három aranyérmet nyert Mutlu a leginkább üldözött doppingszerek közé tartozó anabolikus szteroidok egyikének használatán vesztett rajta.