Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig a női tőrözőké lesz a budapesti Nemzeti Sportcsarnok: pénteken ugyanis a Bajnokcsapatok Európa Kupájára, szombaton és vasárnap pedig Világkupára kerül sor.  Az első napi eseményen várhatóan nyolc csapat indul majd, a magyar színeket a bajnok Honvéd, illetve az ezüstérmes MTK képviseli. A program 15 órakor kezdődik, a döntőt 18 órától rendezik.

Szombaton a selejtezővel kezdődik az Eximbank Vk, Mohamed Aida, Varga Gabriella és Knapek Edina - 13 társával együtt - csak a másnapi főtáblás szakaszban kapcsolódik be a küzdelmekbe. A magyar remények is egyértelműen hozzájuk fűződnek, hiszen - túl azon, hogy már korábban is bizonyították képességeiket - idén is mindhárman remek eredményekkel, dobogós helyezésekkel rukkoltak ki.

A kvalifikáció 14 órakor kezdődik, a vasárnapi program pedig 9 órakor indul. A nyolcas döntőt 14 órától bonyolítják le.

A világranglista élcsoportjának mintegy a fele itt lesz Budapesten, a korábbi kiválóságok közül azonban hiányozni fog többek között a "szülési szabadságon" lévő olasz Valentina Vezzali és az ugyancsak olimpiai bajnok honfitársa, Giovanna Trillini.

A szerdai sajtótájékoztatón Kovács Tamás, a hazai szövetség technikai igazgatója a június végén július elején esedékes zalaegerszegi Európa-bajnokságról is szót ejtett. Mint mondta, minden idők legnagyobb vívó kontinensviadalára kerül sor a zalai megyeszékhelyen, mivel az eddigi nevezések alapján már 38 ország mintegy 400 versenyzője küzd majd a helyezésekért, s a vívók és edzőik mellett sok további kísérő-érdeklődő is érkezik.

Az Eb-ről a Magyar Televízió közvetít napi egy órában. Mostanáig összesen kilenc ország valamelyik tv-társasága jelezte érdeklődését az esemény iránt.