Vágólapra másolva!
Golota elleni villámgyőzelme után Lamon Brewster nehézsúlyú WBO-bajnok kihívta egy címegyesítő mérkőzésre a WBC-nél regnáló Vitalij Klicskót. Az egy hónapja hátoperáción átesett Klicsko elfogadta a kihívást, nyílt levél megfogalmazására késztetve ezzel azt a Hasim Rahmant, akinek az ukrán óriással való nyári összecsapása éppen Klicsko sérülése miatt hiúsult meg.

Lamon Brewster a múlt hétvégén a mérkőzés első percében háromszor küldte padlóra a szebb napokat is megélt Andrzej Golotát, aki az egyik ütéstől még a ringből is kirepült. Nem csoda tehát, hogy megjött Brewster étvágya, és azon melegében kihívta a független szaklapok szerint jelenleg a legjobb nehézsúlyúnak tartott Vitalij Klicskót, akinek öccsét, Vlagyimirt tavaly áprilisban már sikerült TKO-val legyőznie.

Vitalij talán éppen emiatt fogadta el hezitálás nélkül a kihívást, hiszen a Klicskók történetében immár hagyománya van a testvér által elszenvedett vereség megbosszulásának. Vitalij eddig Ross Puritty és Corrie Sanders ellen állította helyre a család becsületét, míg Vlagyimir Chris Byrdön vett revánsot bátyja legyőzéséért.

"Készen állok rá, hogy szeptemberben összecsapjak Brewsterrel" - jelentette ki Klicsko, alaposan feldühítve ezzel Hasim Rahmant, aki eredetileg nyáron kapott volna esélyt a WBC világbajnoki övének megszerzésére, Klicsko sérülése azonban közbeszólt. Rahman a Brewsterrel tervezett mérkőzés hírére nyílt levélben fordult Klicskóhoz, nem éppen hízelgő hangnemben.

"Ön doktor, és nagyon intelligens ember, de mint bajnok teljesen hiteltelen. Hogy használhat egyáltalán olyan a szavakat, mint 'bátorság', 'szív' vagy 'bajnok', hogy tud a tükörbe nézni, miközben már egy éve gyáván menekül előlem? Nevetséges, hogy egyesek bajnokként ismerik el, pedig fél kiéllni ellenem. A boksz többet érdemel ennél. Hagyjon fel végre önmaga és a szurkolók becsapásával, de legfőképpen az én átverésemmel. Most hirtelen képessé vált bokszolni szeptemberben? Akkor tőlem akár augusztusban is megmérkőzhetünk" - írja többek között Rahman, aki pályafutása eddigi legnagyobb sikerét Lennox Lewis négy évvel ezelőtti kiütésével érte el.

Rahman júliusban a WBC ideiglenes bajnoki címéért bokszolhat Monte Barrett-tel, s az összecsapás győztese automatikusan Klicsko hivatalos kihívójává lép elő. Az pedig már a szervezet elöljáróin múlik, hogy engedélyezik-e Klicskónak a kötelező fellépés elhalasztását a Brewster elleni címegyesítés kedvéért.