Vágólapra másolva!
Az athéni olimpia doppingügyeiben érintett három magyar súlyemelő - Gyurkovics Ferenc, Kecskés Zoltán és Kovács Zoltán - egyikét sem mentette fel a nemzetközi szövetség (IWF). Az eddig nem hivatalos értesülést az IWF levele erősítette meg, amelyet hétfőn kapott meg a hazai szövetség (MSSZ).

Az IWF fegyelmi bizottsága a május 7-én a görög fővárosban meghallgatott három magyar ügyében nem változtatta meg az eredeti kétéves eltiltást - derül ki a testület írásos határozatából. Mindez azzal jár, hogy a Magyar Súlyemelő Szövetség egyéves felfüggesztése továbbra is érvényben marad, amely 2005. augusztus 24-én jár le.

Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy - szemben a felnőtt Európa-bajnoksággal és a junior vb-vel, amelyről távol maradni kényszerült - a magyar válogatott már indulhat a november 9-20. közötti katari felnőtt világbajnokságon.

"Tanulmányozzuk az IWF döntését, a Magyar Súlyemelő Szövetség rendkívüli fegyelmi bizottsága napokon belül összeül, s még egyszer meghallgatja mind a három versenyzőt, mielőtt meghozná saját fegyelmi határozatát" - reagált a történtekre Mezőfi Miklós, az MSSZ elnöke.

"Én szeretném folytatni a súlyemelést" - jelentette ki Gyurkovics Ferenc. "Persze a körülményektől is függ, hogy mikor, hogyan lesz erre módom, ami viszont tény: én Athén óta is folyamatosan edzem, hogy bármikor készen állhassak a visszatérésre. Hozzátenném, hogy szomorú történet ez, ami velem is megesett, de azt kell mondanom, a magyar súlyemelésnek elemi érdeke, hogy végre megnyugtató módon lezáruljon ez az egész huzavona. Jómagam optimista vagyok, s égek a vágytól, hogy revánsot vegyek, hogy bebizonyítsam: méltó voltam és vagyok az ezüstéremre, amelyet Athénban szereztem és amelyet utóbb elvettek tőlem. Megjegyezném, hogy a klub és a város változatlanul mögöttem áll, teljes a támogatottságom, továbbra is olimpiai ezüstérmesnek tekintenek, s ez külön erőt ad a folytatáshoz."