Vágólapra másolva!
Tovább folytatták idei eredményes szereplésüket a magyar női tőrözők a Világkupa-sorozatban: a hétvégi bukaresti versenyen hárman is bejutottak a legjobb nyolc közé, s Varga Katalin végül ezüstérmet szerzett. Berta Adrienn hetedikként, Újlaky Virginie nyolcadikként zárt.

Varga a negyeddöntőben Újlakyt győzte le 15-7-re, majd a román Roxana Scarlatot 15-13-ra, a döntőben pedig a francia Adeline Wuilleme-től kapott ki 15-12-re. Második helyének értékét növeli, hogy Varga eddig még egyszer sem állhatott fel dobogóra Világkupa-viadalon.

Remekelt a két fiatal magyar is, ők ugyanis most először jutottak el a nyolcas döntőig. A világranglista élcsoportjában szereplő három magyar vívó, Mohamed Aida, Varga Gabriella és Knapek Edina Bukarestben nem indult.

Mindeközben két magyarnak sikerült bejutnia az ausztriai Klagenfurtban rendezett női kard Világkupa-verseny nyolcas döntőjébe: Nagy Orsolya végül ötödik, Varga Dóra pedig nyolcadik lett. Csaba Edina és Gergácz Veronika a legjobb 16-ig jutott, míg Sznopek Gabriella és Benkő Réka egy-egy asszót nyert a főtáblán.