Vágólapra másolva!
Bodrogi László egyelőre nem biztos résztvevője a július 2-án kezdődő Tour de France országúti kerékpáros körversenynek, ugyanakkor jó eséllyel pályázik csapata még kiadó négy helyének egyikére.

Az AFP francia hírügynökség értesülése szerint a Credit Agricole kilenc versenyzője között mindenképpen ott lesz Pietro Caucchioli, Patrice Halgand, Thor Hushovd, Andrej Kaszcsecskin és Christophe Moreau, míg a további négy kerekest a francia bajnokságot követően jelöli ki Roger Legeay csapatvezető.

A jelöltek között ott van Bodrogi László is, aki mellett az AFP még két sprintert, az észt Jaan Kirsipuut és a francia Damien Nazont, valamint utóbbi honfitársát, Sebastien Hinault-t és az orosz Alekszandr Bocsarovot tartja esélyesnek. A kvintetten kívül még megemlíti egy szintén francia trió, Sebastien Joly, Geoffroy Lequatre, Nicolas Vogondy esetleges indulását is.

A holland Rabobank csapat bejelentette, hogy Oscar Freire nem áll rajthoz a Tour de France-on. A mezőnyverseny háromszoros világbajnoka a nyeregben ülve rendkívüli fájdalmakkal küszködik, s ezért a szerdai ötödik szakasz után feladta a most zajló svájci körversenyt.

"A fájdalma napról napra nő és Oscar nem talál megoldást a problémára, ezért visszatér Hollandiába, hogy orvosi vizsgálatoknak vesse alá magát" - mondta a csapat sportigazgatója, Erik Breukink.

A 29 éves spanyol kerekes - aki az idény elején megnyerte a Fleche Brabanconne és a Tirrén-Adria elnevezésű viadalokat - tavaly ugyanilyen probléma miatt volt kénytelen kihagyni a francia körversenyt.

A hazai környezetben versenyző Michael Albasini nyerte az országúti kerékpáros Pro Tour-sorozatba tartozó svájci körverseny ötödik szakaszát. Összetettben továbbra is a német Jan Ullrich áll az élen. Bodrogi László 38 másodperc hátránnyal a 106. helyen ért célba, s összesítésben a 34.

Ötödik szakasz, Bad Zurzach-Altdorf, 176 km:
1. Michael Albasini (svájci, Liquigas) 3:48:01 óra
2. Gregory Rast (svájci, Phonak) azonos idővel
3. Rene Haselbacher (osztrák, Gerolsteiner) a. i.
...106. Bodrogi László (Crédit Agricole) 38 mp hátrány

Összetettben:
1. Jan Ullrich (német, T-Mobile) 17:02:33 óra
2. Bradley McGee (ausztrál, Française des Jeux) 2 mp hátrány
3. Michael Rogers (ausztrál, QuickStep) 18 mp h.
...34. Bodrogi 4:22 p h.

Csütörtökön a Bürglen és Arosa közötti 156 km-es szakasz vár a mezőnyre.