Vágólapra másolva!
A négy magyar közül három, a csapatban is érdekelt Balogh Gábor, Kállai Ákos és Fülep Sándor jutott be a szerdai döntőbe az olaszországi Montepulcianóban zajló öttusa Európa-bajnokság hagyományos férfi versenyében. Az egyéni induló Marosi Ádámnak nem sikerült kvalifikálnia magát.

Az 56 fős mezőnyt a hétfői selejtezőben két csoportra osztották. A rutinos magyarok magabiztos teljesítményt nyújtottak, és könnyedén biztosították a helyüket a 32-es fináléban.

Az előző héten ugyanezen a helyszínen junior Eb-n szereplő Marosi viszont rosszul kezdett, csupán 173 kört lőtt, s a folytatásban sem tudott csatlakozni a mezőny első feléhez. A futásnak huszonnegyedikként vágott neki, s noha az idejét tekintve a leggyorsabb - az 56 versenyző összesítésében pedig a második legjobb volt - csak a tizennyolcadik helyig lépett előre, márpedig a döntőbe kerüléshez legalább tizenhatodiknak kellett volna lennie.

eredmények
A csoport: 1. Zadnieprovskis (litván) 4312 pont 2. Simonetti (olasz) 4300 3. Kállai Ákos 4296 ...6. Balogh Gábor 4268

B csoport: 1. Valentini (olasz) 4312 pont 2. Prokopenko (fehérorosz) 4308 3. Fülep Sándor 4304, ...18. Marosi Ádám 4216

Kedden a nők hagyományos versenyének selejtezőjét rendezik, többek között Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Szatmári Adrien és Máthé Vivien részvételével.