Vágólapra másolva!
Egyesben Kovács Katalin és Janics Natasa sem indult pénteken a kajakosok és kenusok szegedi országos bajnokságán, amely a második és egyben utolsó válogató is az idei Európa-bajnokságra és világbajnokságra.

A tavaly Athénban olimpiai bajnok Janics és Kovács ugyan benevezett az egyes számokra is, de a technikai értekezleten végül mindketten visszaléptek, így csak párosban indulnak a hétvégi eseményen. Az első válogatón Kovács egyesben megnyerte az 500 métert, így ebben a számban neki elvileg még lehet esélye a szétlövésben.

Az ötkarikás aranyérmes duó 200 és 1000 méteren diadalmaskodott legutóbb, vagyis ezeken a távokon már kivívhatja a nemzetközi szereplés jogát, míg 500-on - amelyen legutóbb borult az egység - az a cél, hogy kiharcolja a ráadás lehetőségét.

A június elején rendezett első szelektáló viadalon 1000 m egyesben győztes Bóta Kinga a héten megbetegedett, így ő orvosi javaslatra kihagyja az ob-t.

A pénteki 1000 és 500 méteres előcsatározások egyébként a papírformának megfelelően zajlottak, Angyal Zoltán szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére egy-két fiatal egység produkcióját emelte ki, s egyúttal jelezte, több számban nagyon érdekes versenyek várhatók a folytatásban.

a további program
szombat
9.20: 1000 m-es döntők
16.00: 200 m-es elő- és középfutamok

vasárnap
9.30: 500 m-es döntők
15.15: 200 m-es döntők

Az Eb-t július 28. és 31. között rendezik Poznanban, míg a vb-re augusztus 24. és 28. között kerül sor Zágrábban.