Vágólapra másolva!
Bodrogi László 2002 és 2003 után harmadszor is elindulhat a világ leghíresebb országúti kerékpáros versenyén, a Tour de France-on. A francia Credit Agricole istálló vasárnap késő este jelölte ki kilenc kerekesét a háromhetes viadalra, melyben helyet kapott a magyar időfutam-specialista is.

Bodrogi a norvég Thor Hushovddal, az olasz Pietro Caucchiolival, a kazah Andrej Kaszcsecskinnel, az észt Jaan Kirsipuuval, valamint négy francia versenyzővel, Patrice Halgand-nal, Sébastien Hinault-val, Sébastien Jolyval és Christophe Moreau-val alkot majd egy csapatot.

Edzés közben bukott, de csak kisebb sérüléseket szenvedett Lance Armstrong, aki címvédőként készül a Tour-ra. Az eset még a múlt héten történt, de csak most hozta nyilvánosságra az amerikai sztár csapata, a Discovery Channel. A jelentés szerint a 33 éves texasi kerekes Nizza közelében esett el, azonban az arcán keletkezett horzsolásokon kívül más baja nem történt.

"Semmi gond, már nagyon várom a rajtot. Jól érzem magam a nyeregben, sőt megkockáztatom: jobban érzem magam, mint valaha" - üzent a riválisoknak Armstrong, aki idén is a Tour abszolút favoritjának számít. A világhírű londoni William Hill fogadóiroda ennek megfelelően az ő sikerére fizeti a legkevesebb pénzt (az odds 8-11), mögötte a német Jan Ullrich (11-4) és az olasz Ivan Basso (6-1) következik a sorban. A tengerentúli klasszis sorozatban hetedszer próbálja megnyerni a világ leghíresebb országúti versenyét.