Vágólapra másolva!
A hétvégi, hét eleji végső simításokat követően kedd reggel a program szerint megkezdődött a vívó Európa-bajnokság Zalaegerszegen. Elsőként, 8.30-tól a férfi tőrözők vették birtokukba a selejtezők helyszínéül szolgáló jégcsarnok tizenkét pástját, őket fél 11-től a női kardozók követték.

Tőrben 65 vívó verseng az érmekért és a jó helyezésekért, a főtáblára jutásért öt-öt hét-, illetve hatfős csoportok küzdenek a résztvevők, köztük Berjozkin Anton, Mazza, Lorenzo, Szabados Gábor és Huszka Zsombor.

Kardban 44 vívó érdekelt az egyéni versenyben, két csoportban heten, ötben padig hatan vívnak. A magyar színeket Nagy Orsolya, Csaba Edina, Varga Dóra és Sznopek Gabriella képviseli.

A selejtezőket követően a 32-es tábla küzdelmeire kerül sor, már a városi sportcsarnokban, s a 16.30-ra tervezett megnyitót követően a főpáston rendezik a két-két elődöntős összecsapást és a finálékat.

A verseny technikai főbírája, a svéd Göran Abrahamson az előkészületekkel meg volt elégedve, vagyis a tárgyi feltételeket illetően minden adott ahhoz, hogy a háromfős - a horvát elnök, egy dán főbíró és a magyar Mészáros József alkotta - versenybíróság, az úgynevezett directoire technique vezénylésével gördülékenyen legyen a rendezés.