Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes Párizs után Londont is elkezdte meghódítani, és az első fordulóban aratott győzelme után a másodikban sem botlott, három szettben bizonyult jobbnak az olasz Astrid Bessernél. A felnőttek mezőnyében mindegyik negyeddöntő két játszmában dőlt el, a legjobb négy között Amélie Mauresmo a világelső Lindsay Davenporttal, a címvédő Marija Sarapova Venus Williamsszel találkozik.

A párosban és egyéniben is Roland Garros-győztes Szávay Ágnes biztosan hozta saját adogatását az első szettben, egyszer pedig elnyerte olasz ellenfele szerváját, ezzel 6-4-re behúzta a játszmát.

A második elején azonban kétszer is elvesztette az adogatójátékát, és bár visszabrékelt, 5-5-nél Besser megint udvariatlan fogadó volt, azaz következhetett a döntő szett. Szávay ekkor esélyt sem hagyott az olasznak, és 6-1-re besöpörte a játszmát, a harmadik fordulóban a 13. kiemelt amerikai Glatch vár rá.

A 16 éves magyar tehetség a nap folyamán később párosban is pályára lépett volna a fehérorosz Azarenka oldalán, ám az eső közbeszólt, így a Dentoni, Revzina (olasz, orosz) duó elleni csata szerdára halasztódott.

A felnőtteknél Marija Sarapova folytatta menetelését a címvédés felé, a szőke szépség csak nyolc ponttal szerzett többet, mint Petrova, ennek ellenére csak a rövidítésben megnyert első játszma volt szoros.

A Mauresmo-Miszkina találkozó még ennyire sem volt kiélezett, a Roland Garros-győztes orosz rengeteget hibázott, hol könnyű labdákat rontott, hol Mauresmo kezére játszott, a francia ezzel harmadszor jutott a legjobb négy közé a tenisz füves pályás szentélyében.

Mauresmo a világelső Lindsay Davenporttal meccsel majd a döntőbe jutásért, az amerikai teniszező Sarapovához hasonlóan az első szettet rövidítésben nyerte meg, aztán a másodikban három játékot engedélyezett az ötödik helyen rangsorolt Szvetlana Kuznyecovának.

Venus Williams nem törte meg a családi hagyományt, 2000 óta ugyanis mindig bejutott vagy ő, vagy Serena a legjobb négy közé (sőt, az elmúlt öt alkalommal a döntőben is volt Williams, 2002 és 2003-ban például egymás ellen vívták a finálét). Mary Pierce ellen az első szettben meg sem izzadt a kétszeres győztes, a másodikban azonban nagyon összekapta magát a Párizsban döntőt játszó gall, öt szettlabdája is volt a rövidítésben, mégis Venus örülhetetett a végén.

női egyes, negyeddöntő:
Mauresmo (francia, 3.) - Miszkina (orosz, 9.) 6:3, 6:4
Sarapova (orosz, 2.) - Petrova (orosz, 8.) 7:6 (8-6), 6:3
Davenport (amerikai, 1.) - Kuznyecova (orosz, 5.) 7:6 (7-1), 6:3
V. Williams (amerikai, 14.) - Pierce (francia, 12.) 6:0, 7:6 (12-10)

az elődöntőben:
Davenport-Mauresmo
Sarapova-V. Williams

junior lányok, egyes, 2. forduló:
Szávay Ágnes (2.) - Besser (olasz) 6:4, 5:7, 6:1