Vágólapra másolva!
Bár túl van már néhány nagy csatán, könnyen lehet, hogy pályafutása eddigi legkeményebb mérkőzése vár Erdei Zsoltra, aki szombat éjjel Hamburgban a korábbi világbajnok, francia Mehdi Sahnoune ellen negyedszer készül megvédeni a WBO félnehézsúlyú címét.

Egy hamburgi szállodában rendezett szerdai sajtótájékoztatón a profik között veretlen magyar bajnok bevallotta: izgatottan várja az összecsapást, hiszen tisztában van vele, hogy a címvédő lélektani szempontból általában nehezebb helyzetben van, mint a kihívó.

Sahnoune eddigi eredményei tekintélyt parancsolóak, a 29 éves kihívó 32 mérkőzéséből mindössze egyszer hagyta el vesztesen a szorítót, ráadásul 27 alkalommal kiütéssel győzött. Két évvel ezelőtt Bruno Girard legyőzésével elfoglalta a WBA félnehézsúlyú trónját, ahonnan aztán Silvio Branco taszította le hét hónappal később. Sahnoune azóta hét győztesen megvívott találkozóval kapaszkodott vissza az újabb címmérkőzésig.

Erdei Zsolt (22-0-0; 13 KO) mindennek ellenére nem bánja, hogy éppen az olasz származású franciával hozta össze a sors. "Örülök, hogy Sahnoune lesz az ellenfelem, hiszen ő legalább olyan jó bunyós, mint Fabrice Tiozzo, aki legyőzte Dariusz Michalczewskit. Ugyanakkor fekszik nekem a stílusa, mivel támadó felfogásban, többnyire egyenes vonalban bokszol, rengeteget üt, ezáltal pedig könnyen védtelenné válhat a kontráimmal szemben. Hiszek a győzelmemben, mert nekem vannak jobb reflexeim."

Fritz Sdunek szerint tanítványa csúcsformában van, az utóbbi hónapokban kiváló fizikai állapotba került, az utolsó hétre pedig rendkívül erős edzőpartnerekkel gyakorolt, többek között a litván EU-bajnok Elvis Michailenkóval. "Sahnoune tökéletes ellenfél, nem lesz semmi probléma" - fűzte hozzá a tréner. "Az erőnléti felkészítésen kívül ezúttal egy kis pszichológiai munkát is végeztem Zsoltnál, ki akartam zárni minden zavaró tényezőt."

Bár egyelőre korai lenne jóslatokba bocsátkozni, egy újabb győzelemmel az érintett menedzserek korábbi nyilatkozatai alapján feltehetően megnyílna az út Erdei előtt egy Tiozzóval vívott címegyesítő mérkőzés felé, és számolni kéne vele a tengerentúlon is. A mértékadó Boxrec.com szervezetektől független ranglistája szerint Madár jelenleg a második legjobb félnehézsúlyú, szorosan a világbajnoki címmel nem rendelkező Antonio Tarver mögött.

A Color-Line-Arenában sorra kerülő gála főmérkőzése szombaton 23 órakor kezdődik. Az este folyamán ringbe száll Balzsay Károly (7-0-0; 5 KO) is, akire egy hat menetre tervezett összecsapás vár.