Vágólapra másolva!
Csakúgy mint tavaly, idén is Andy Roddick-Roger Federer döntő lesz az angol nyílt teniszbajnokságon, miután a második helyen kiemelt amerikai négy játszmában, 2 óra 59 perc alatt legyőzte a svéd Thomas Johanssont.

Az első szett az eső miatt, 6:5-ös Roddick-vezetésnél félbeszakadt pénteken. A szombati folytatásban T. Johansson kezdett adogatni és simán nyerte a szerváját. A rövidítésben az amerikai jutott előnyhöz, ám a higgadt svéd lefaragta a hátrányát és 42 perc alatt megnyerte az első szettet.

A második játszmában Roddick ragadta magához a kezdeményezést, 3:0-s vezetést szerzett, ellenfele csak szépíteni tudott, és újabb 25 perc elteltével kiegyenlített.

A harmadik felvonás újabb rövidítést hozott, igaz, izgalmak így is bőven akadtak. A második helyen kiemelt tengerentúli teniszező 5:5-nél elvette ellenfele adogatását, s szerválhatott a második játszmáért. T. Johansson azonban nem adta fel, visszavette, amit elveszített és következhetett a "hirtelen halál", amelyet óriási csatában végül Roddick nyert meg.

A mindent eldöntő utolsó játszma újabb rövidítést hozott, s ez is az amerikai sikerét hozta. Ezzel megismétlődhet a tavalyi döntő, a címvédő Roger Federer és Andy Roddick párharca.

"Nagyon kemény meccs volt, Thomas nehéz ellenfélnek bizonyult. Csodálatos, hogy újra megmérkőzhetek Rogerrel a bajnoki címért" - fogalmazott győzelme után Roddick, aki eddig kilencszer találkozott a világranglista vezetőjével, és nyolcszor vereséget szenvedett.

A Roland Garroson győztes Szávay Ágnes, Viktoria Azarenka kettős a második fordulóban is nyert a juniorok wimbledoni párosversenyében. A magyar-fehérorosz duó egy lengyel párost búcsúztatott három játszmában, így bejutott a negyeddöntőbe.

férfi egyes, elődöntő:
Roddick (amerikai, 2.) - T. Johansson (svéd, 12.) 6:7 (6-8), 6:2, 7:6 (12-10), 7:6 (7-5)

junior lányok, páros, 2. forduló:
SZÁVAY ÁGNES, Azarenka (magyar, fehérorosz, 1.) - A. Radwanska, U. Radwanska (lengyel) 4:6, 6:1, 6:0