Vágólapra másolva!
Az aranyérmet célozza meg a japán Gifuban augusztus végén kezdődő világbajnokságon a múlt hétvégén Luzernben diadalmaskodó és ezzel összetett Világkupa-győzelmet szerző Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpár - többek között ez hangzott el a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) keddi sajtótájékoztatóján, amelyen a közelmúlt eseményeinek értékelése mellett a nyár legfontosabb felnőtt és korosztályos versenyei kerültek szóba.

"Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy ismét van egy ütőképes egységünk, amely a világ élmezőnyébe tartozik, és éremesélyesként veszi majd fel a küzdelmet a vb-n" - mondta a tavalyi athéni olimpián ötödik párosról Dávid Imre elnök.

A szigetországi viadalra egyébként az említett kettős mellett további három férfi egységet javasol Melis Zoltán szövetségi kapitány, azaz Hirling és Varga mellett várhatóan a Bencsik Gábor, Pető Tibor kétpár, valamint egypárban a normálsúlyúaknál Haller Ákos, a könnyűsúlyúaknál pedig Lőrinczy Péter próbálhat szerencsét. A vb-csapatot - csakúgy, mint a jövő csütörtökön rajtoló amszterdami U23-as vb-n, illetve az augusztus 3. és 6. között rendezendő brandenburgi ifjúsági világbajnokságon induló magyar együttes összeállítását - szombaton, az országos bajnokság helyszínén véglegesíti a MESZ elnöksége.

Az előzetes nevezések alapján a pénteken kezdődő és vasárnap záruló szegedi ob-n - amely a 106. lesz a sorban - minden eddiginél több induló, az összes korosztályt tekintve 950 versenyző száll vízre. A program mindhárom napon 8 órakor kezdődik, a felnőttek döntői 17 órakor rajtolnak a Maty-éren.