Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes a junior mezőny után a felnőttek között is letette a névjegyét, a cseh Zuzana Ondraskova elleni győzelmével ugyanis már a legjobb nyolc között jár a modenai nőitenisz-tornán.

Rosszul indult a mérkőzés a 16 éves magyar tehetség számára, a világranglista 81. helyén álló cseh ugyanis egyből elvette Szávay adogatását. A folytatásban aztán javított a juniorok között már 3 Grand Slam-trófeával rendelkező Szávay, és kétszer is brékelt, ezzel 6:3-ra nyerte az első szettet.

A másodikban rögtön elnyerte Ondraskova adogatójátékát, és onnantól kezdve uralta a meccset, a nála kétszázhúsz hellyel előrébb rangsorolt ellenfelének mindössze egy játékot engedélyezett, és ezzel először jutott negyeddöntőbe a felnőttek között.

A nyolc között az első kiemelt olasz Francesca Schiavone vár rá, aki 6:0, 6:0-ra legázolta az első körben Czink Melinda ellen továbbjutó spanyol Marrerót. Szávay egyébként a selejtezővel együtt immáron ötödik meccsét nyerte az olasz városban, és továbbra sem vesztett játszmát.

WTA-torna, Modena (140 ezer dollár), nyolcaddöntő:
Szávay Ágnes - Ondraskova (cseh) 6:3, 6:1
Schiavone (olasz, 1.) - Marrero (spanyol) 6:0, 6:0
Loit (francia) - Bicskova (orosz) 1:6, 6:3, 6:3
Smashnova (izraeli) - Parra Santonja (spanyol) 6:4, 6:0