Társoldalunk:

Hegyi Zomilla: a nővére a példaképe

2005.07.18. 20:37

A múlt hét végén lezajlott plovdivi ifjúsági Európa-bajnokság legeredményesebb női versenyzője, a 16 esztendős Hegyi Zomilla nemsokára legnagyobb példaképének, nővérének, Hegyi Rékának szurkolhat a szegedi ifjúsági világbajnokságon, ami augusztus 4. és 7. között lesz a Maty-éri pályán.

- K-1 1000 méteren aranyérmet, 500 méteren ezüstérmet szerzett a plovdivi Eb-n. Melyik verseny volt a nehezebb?
- Úgy érzem, mindkét számban nagyon jól versenyeztem. 1000 méteren annyira jól mentem, hogy a végén már ki is engedhettem, hiszen tudtam, hogy innen már nem veszíthetek. 500 méteren az orosz versenyző, Jekatyerina Pocstovaja nagyon erős, ennek ellenére megpróbáltam mindent, hogy ezen a távon is legyőzzem, de ez a verseny most így sikerült. Ezzel az ezüsttel és az ezres arannyal eddigi sportpályafutásom csúcsára értem, ám remélem, még lesz folytatás is.

- A felkészülés alapján számított ilyen sikeres szereplésre?
- Az edzőim is mondták, hogy az időeredményeim alapján mindkét számban esélyes vagyok az első három hely valamelyikére. Én is bíztam ebben, és mindent megtettem, hogy ez valóra váljon, és úgy érzem, teljesítettem is az elvárásokat. Azonban nemcsak én, az egész magyar csapat jól szerepelt ezen az Eb-n. Úgy látszik, a németekhez hasonlóan nálunk is bevált az a taktika, hogy külön Eb- és vb-csapattal képviseltetjük magunkat az idén, a teljesítmények alapján pedig egyáltalán nem látszik rosszabbnak ez a csapat a vb-összeállításnál.

- Mi lesz a következő megmérettetés az ön számára?
- Augusztusban a szegedi ifjúsági világbajnokságon tartalékos vagyok a csapatban, úgyhogy mindenképpen kint leszek a vb-n, már csak azért is, hogy nővéremnek, Hegyi Rékának drukkoljak, aki 1000 és 500 méteren is indul párosban a vb-n.

Forrás: [origo]

- Milyen érzés, hogy a nővére is ilyen sikeres kajakos?
- Számomra ez nem okoz gondot, sőt nagyon örülök a sikereinek. Mindig is a példaképem volt, és nagyon büszke vagyok rá. A családunk pedig mindenben támogat minket.

- Hogyan folytatja a felkészülést a vb-re?
- Most néhány nap pihenés következik, majd Csepelen folytatom a kemény edzésmunkát a versenyig. Lehet, hogy az utolsó hetekben Szegeden fogok készülni a válogatottal.

- Mennyi pluszt jelent egy versenyző számára a hazai rendezésű világverseny?
- Hazai közönség előtt mindig könnyebb versenyezni, hiszen a szurkolók támogatása megadhatja azt a pluszt, akaraterőt, ami esetleg a győzelemhez szükséges. Azonban egy jól felkészült versenyző bárhol megállja a helyét, és nekünk, a válogatott tagjainak elsősorban erre, az eredményes felkészülésre kell építenünk, amit remélem, Szegeden is bizonyítani tudunk majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK