Vágólapra másolva!
Hétfő kora délután útra kelt Montrealba, az úszók vasárnap kezdődő világbajnoki versenyeire a magyar válogatott.

Egy forgalmi dugó ugyan kisebb nehézségeket okozott a székesfehérvári színekben versenyző vb-bronzérmes Flaskay Mihálynak, de azért ő is idejében megérkezett Ferihegyre, ahonnan Kiss László szövetségi kapitány vezetésével a tengerentúlra repült a hétfős gárda.

Flaskay mellett Bodor Richárd és Cseh László alkotja a férfirészleget, míg a női "úszószakaszban" Boulsevicz Beatrix, az újdonsült budapesti ifjúsági Európa-bajnok, Jakabos Zsuzsanna, továbbá Nagy Réka és Risztov Éva kapott helyet.

"Remélem, a számunkra valóságos éremesőt, benne nyolc aranyat hozó margitszigeti ifi-Eb adta lendület a felnőtteknél is kitart, s elsősorban a 400 m vegyesen világranglista-vezető, Európa-csúcstartó, legutóbb vb-második Cseh Laci jóvoltából meglesz a két világbajnoki érmünk Montrealban. Egy aranyat és még egy, valamilyen más színű érmet várok a világbajnokságon, de bízom több negyedik, ötödik, hatodik helyezésben is. Ezekből a dobogóközeli helyekből összejöhet még egy további érem is, de ez már a meglepetés kategóriába tartozna. Mindenesetre a bázis megvan a jövő évi budapesti felnőtt Európa-bajnokságra, és a vasárnap zárult ifi-Eb eredményeinek fényében nyugodtan utazhatunk Kanadába" - mondta a felszállás előtt adott helyzetjelentésében Kiss László.