Vágólapra másolva!
Nem sikerült döntőbe jutnia a magyar ifjúsági lánycsapatnak a Prágában zajló ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa-bajnokságon. Ezzel a mieink bronzérmesek lettek.

A Juhász Mariann, Li Bin, Pergel Szandra összeállítású együttes az elődöntőben 3-1-re kikapott a címvédő Spanyolországtól. A mieink nagy lehetőséget szalasztottak el, mert az addig veretlen Li Bin mindkét mérkőzését nagy előnyről vesztette el az ifjúsági európai ranglistát vezető Dvorakkal és a harmadik helyezett Ramirezzel szemben. A magyarok becsületpontját Juhász Mariann szerezte.

A mérkőzés egyébként a visszavágója volt a tavalyi budapesti Eb-finálénak, amely a prágaihoz hasonlóan ibériai sikert hozott. A lányok tehát a tavalyi ezüstérem után idén bronzot vehetnek át, függetlenül attól, hogy a jövő évi kiemelés miatt lejátszásra kerülő helyosztón nyernek-e Oroszország ellen vagy sem - végül azért csak győztek, mégpedig 3-2-re.

Az érem mellé még a decemberi ifjúsági világbajnokságon való részvételi jog is jár, amelyet az első négy helyezett csapat érdemelt ki.