Vágólapra másolva!
Az elsők között gratulált az ötméteres álomhatárt a nők közül elsőként pénteken elérő orosz Jelena Iszinbajevának a rúdugrás élő legendája, az ukrán Szergej Bubka.

"Nagyszerű atléta és úgy ugrálja a rekordokat, mint annak idején én. Ahogy ezt az öt méter átvitte, egészen különleges volt" - mondta a 41 éves, olimpiai és világbajnok Bubka, aki jelenleg országa olimpiai bizottságának elnöke. A csillag pályafutása során 35-ször írta át a rekordot, ő volt az első - éppen 20 éve -, aki a férfiaknál elérte, majd átlépte a 6 m-t.

Iszinbajeva a londoni Szuper Grand Prix-n előbb 4,96 m-re javította saját, néhány napos csúcsát, majd elvállalta az 5 m-t is, és nem hibázott. A hírek szerint klasszis teljesítményéért 50 ezer dollárt kapott.

"Ez volt az álmom, az öt méter. Nem is tudom leírni, hogy mit érzek most. Szeretném többször megjavítani a világrekordot, mint Bubka, többnyire ezért haladok centiméterről centiméterre" - mondta a 23 éves Iszinbajeva, aki a brit fővárosban 16. és 17. alkalommal döntött csúcsot.