Vágólapra másolva!
Vancouverben örök hűséget fogadott egymásnak az olimpiai 4. helyezett tőröző Mohamed Aida és a kanadai párbajtőröző Laurie Shong. Az ifjú pár azt még nem döntötte le, hogy az eddigi "távkapcsolat" után Magyarországon vagy Kanadában telepedik-e le.

Az elmúlt években Mohamed gyakran utazott vőlegényéhez hosszabb időre Kanadába, megesett, hogy a versenyekre is ott készült fel, de Shong is sűrűn megfordult Magyarországon.

"Az esküvőnk hivatalos formában július 16-án, szombaton volt Vancouverben, de Budapesten, augusztus 6-án templomi szertartás mellett is megismételjük. A vancouveri ceremónia a szabadban történt, egy nagyon jó barátunk házánál. Azt még nem döntöttük el, hogy hol telepedünk le, s nekem még szembe kell néznem a regisztrálási nehézségekkel is. Ha lehet, felveszem Laurie nevét, és Shong-Mohamed Aida leszek, ha nem lehet, akkor továbbra is Mohamed Aida maradok, és majd később változtatok" - mondta el az athéni olimpián negyedik helyezett, világbajnoki ezüst- és bronzérmes Mohamed Aida.

Fábik Tibor