Vágólapra másolva!
Vörös Zsuzsanna nyerte a női öttusázók Világkupa-sorozatát lezáró svédországi döntőt. Az uppsalai versenyen az orosz Tatjana Muratova szerezte meg az ezüstérmet, a francia Amélie Cazé pedig a bronzot. Füri Csilla 13., Szatmári Adrienn 18. lett.

A háromszoros egyéni világbajnok, olimpiai aranyérmes Vörös 1168 körös teljesítménnyel megnyerte a lövészetet, majd - többek között Fürivel holtversenyben -, ugyancsak remek, 1000 pontot produkcióval ötödik lett vívásban. A 200 méteres úszást a harmadik legjobb idővel zárta, így három szám után az élen állt. Az ekkor második helyezett Cazénak ugyan csupán 16, a lovaglást harmadikként váró Muratovának viszont már komolynak mondható 104 pontos volt a hátránya.

Vörös aztán a negyedik tusában megint kiváló produkcióval rukkolt elő, hibátlanul teljesítette a lovaspályát, így növelte előnyét az egy akadályt verő Cazéval, és megtartotta a különbséget Muratovával szemben. A 3000 méteres futásban a papírforma igazolódott, az orosz egy kicsit felzárkózott, Cazét meg is előzte, de Vörös első helye nem forgott veszélyben.

A döntőbe négy Vk-viadalon, illetve a varsói világbajnokságon szerzett pontokkal lehetett bejutni. Vasárnap a férfiak versenyét rendezik, a mezőnyben ott lesz Kállai Ákos és Horváth Viktor.