Vágólapra másolva!

Szexuális zaklatással vádolnak egy lengyel atlétaedzőt

Az egyik varsói napilap írása szerint öt gdanski atlétanő szexuális zaklatással és fizikai erőszakkal vádolja az egyik legsikeresebb lengyel edzőt, a sokáig Wilson Kipketert is segítő Slawomir Nowakot.

Állításuk szerint a tréner állandóan egyértelmű tartalmú ajánlatok elfogadásához kötötte a jó eredmények eléréséhez szükséges felkészülési tervek összeállítását, s ezt többször ittasan tette. Voltak olyanok is, akiket állítólag többször meg is ütött a szakember. A vádlók eddig félelemből hallgatták el az eseteket.

"Frusztrált emberek csoportja találta ki ezeket a történeteket. Sikertelenek, s ezt próbálják megmagyarázni. Még nem tudom, hogy mit teszek, de már egyeztettem az ügyvédemmel, mert a családomat is megtámadták ezek az emberek. Vádjaikat fényképekkel vagy videófelvételllel kellene bizonyítaniuk, de nincsenek ilyenek, mert nem történtek meg ezek az események. Szép ajándékot kaptam negyven, keményen ledolgozott év után..." - mondta Nowak, aki a kilencvenes években dolgozott együtt a kenyaiból dánná lett Kipketerrel. Előtte a 70-es, 80-as években a lengyel női gátfutókat, elsősorban az akkoriban 100 m-en világcsúcstartó Grazyna Rabsztynt segítette.