Vágólapra másolva!
Alig egy hónap leforgása alatt tíz érmet - hét aranyat, két ezüstöt és egy bronzot - szereztek a magyar öttusázók az ifjúsági, a junior, illetve a felnőtt világbajnokságon. Az eredménysor összességében kiegyensúlyozott teljesítményt takar, hiszen a férfiak és a nők is remek eredményeket értek el, igaz, korosztályonként már voltak komoly eltérések.

Időben elsőként, július végén a juniorok versengtek Moszkvában, mégpedig a magyar fiúszakág teljes sikerével. A hagyományos versenyben győzött Marosi Ádám, illetve a Marosi, Kasza Róbert, Németh Róbert alkotta csapat, és ugyancsak a legjobbnak bizonyult a Marosi, Németh, Kasza váltótrió. A lányok egyszer állhattak dobogóra a Bartalis Zsófia, Prill Katalin, Andrejkovics Andrea hármas stafétában nyújtott produkciója révén.

A csehországi Plzenben a múlt hét második felében rendezett ifjúsági világbajnokságon a gyengébbik nem képviselői bizonyultak erősebbnek. Aranyérmes lett Bartalis a hagyományos versenyben egyedül, továbbá Tóth Adrienn-nel és Cseh Krisztinával csapatban, illetve Tóthtal és Prill Katával váltóban. Ebben a korosztályban - vagyis a 17-18 évesek mezőnyében - ezúttal a fiúk szerepeltek halványan.

Mindkét utánpótlás viadalnál kiegyensúlyozottabb eredményt hozott magyar szempontból az augusztus elején Varsóban rendezett felnőtt vb - egy férfi arannyal és két női ezüsttel. Győzött a Horváth Viktor, Kállai Ákos, Fülep Sándor összeállítású váltócsapat, illetve második lett a hagyományos versenyben Vörös Zsuzsanna, valamint a Vörös, Füri Csilla, Szatmári Adrienn trió.

Noha a felnőttek szerepeltek már jobban is az elmúlt években, a három érem semmiképpen sem nevezhető kudarcnak, egyúttal pedig - legalábbis az eredmények alapján - megnyugtatónak tűnik, hogy a fiatalabb korosztályokban is akadnak tehetségek.