Vágólapra másolva!
Ismét a koreai Park Jong Szungot választották a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnökévé, a sportvezető az FC Sopron labdarúgócsapatának tulajdonosát, Marius Vizert előzte meg a kairói szavazáson. A csütörtökön kezdődő világbajnokságon a magyar színeket nyolc sportoló (öt férfi és három női cselgáncsozó) képviseli majd.

Az utolsó pillanatban kidőlt Bor Barna távollétében öt férfi és három női cselgáncsozó képviseli a magyar színeket a csütörtökön kezdődő XXIV. világbajnokságon, Kairóban. A paksiak 18 éves junior vb-ezüstérmese - aki +100 kg-ban diadalmaskodott a februári Hungária-kupán - az elmúlt héten szenvedett súlyos térdsérülést, azóta már meg is műtötték, és felépülése várhatóan három hónapot vesz igénybe.

Az előzmények ismeretében Nagysolymosi Sándor férfi szakágvezető érthető csalódottsággal fogalmazta meg elvárásait az egyiptomi túra előtt.

"Barna és a combizom-szakadást szenvedett Rajcsányi Gergő nélkül sajnos csak öt súlycsoportban leszünk érdekeltek. Keményen végigdolgoztuk a nyarat, sokat fejlődtek a fiúk a felkészítő versenyeken, ezért úgy érzem, talán csökkentett létszámmal is hozhatjuk az eredetileg eltervezett két bronzérmet. A tapasztaltabbak közül két Európa-bajnokunkat, Ungvári Miklóst és Braun Ákost, illetve a legutóbbi Hungária Kupát megnyerő Hadfi Dánielt egyértelműen az első ötbe várom, míg Burján László és fiam, ifj. Nagysolymosi Sándor is odaérhet a nyolc közé."

Ami a női csapatot illeti, Németh Ferenc kapitány ugyanazt a triót küldi harcba, amelyik a májusi Eb-n is tatamira lépett Rotterdamban.

"Az elmúlt időszakban Párizsban, Braunschweigben és Berlinben edzőtáboroztunk, és az olimpiai ciklus elején biztató formát tapasztaltam a lányoknál. A 20 éves Szabó Brigitta kezd beleerősödni a 63 kg-ba, és ha Csernoviczki Évának, illetve Mészáros Anettnek kijön a lépés, fiatal koruk ellenére bármire képesek lehetnek. Ők mindhárman nagy áttörés előtt állnak, amely remélhetőleg már a héten bekövetkezik" - nyilatkozta.

A küldöttség kedden délután kel útra Kairóba, és a vasárnapig tartó vb után két nappal, ugyancsak kedden délután érkezik vissza Ferihegyre.

A vb előtt tartott kongresszuson egyébként ismét a dél-koreai Park Jong Szungot választották a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) elnökévé a román Marius Vizer ellenében. Park 100 szavazatot kapott, míg kihívója, az európai szövetség első embere - egyben az FC Sopron labdarúgócsapatának tulajdonosa - 85-öt.

A kongresszus döntött arról, hogy 2009-ben Rotterdam adhat otthont a vb-nek. Két év múlva Rio de Janeiro lesz a helyszín.