Vágólapra másolva!
Boris Becker háromszoros wimbledoni teniszbajnok a visszavonulást javasolja Andre Agassinak. A 35 éves Agassi a US Open vasárnap éjjel lejátszott döntőjében nagy csatában kapott ki a világelső svájci Roger Federertől.

"Tudom, Andre mindig is arról álmodott, hogy a csúcson hagyja abba" - myilatkozta Becker a Handelsblatt című lapnak. "Amerikában szeretett volna nagy tornát nyerni. Bár vasárnap nem ő győzött, élete legjobb teljesítményét nyújtva jutott el a döntőig. Biztos vagyok benne, hogy jövőre nem lesz képes hasonló bravúrra. Ha most abbahagyja, mindenki nagy bajnokként fog rá tekinteni."

"Mindig lehangoló a vereség, de ez van. Roger a legjobb, akivel karrierem során valaha is játszottam" - mondta a meccs után a 35 éves Agassi, aki a legendás Flushing Meadowsban két és fél óra alatt négy játszmában, 6:3, 2:6, 7:6, 6:1-re kapott ki.

"Egyelőre kérdéses, hogy a következő egy hónapom hogyan telik majd, de szeretnék keményen dolgozni. Az elmúlt húsz évem gyakorlatilag ugyanazzal telik, ám valahányszor itt játszom, valósággal feltölt az a szeretet, amit a szurkolóktól kapok. Lehet, hogy még egy évet dolgozom" - folytatta az amerikai közönség legnagyobb kedvence.