Vágólapra másolva!

Telt ház és jó hangulat az úszógálán

Sikeresnek bizonyult a magyarországi és erdélyi árvízkárosultak megsegítése érdekében a Komjádi uszodában rendezett úszógála, amelyen csordultig megteltek a lelátók.

Az esemény egyik főattrakciója az úgynevezett francia váltó volt, amelyben abszolút vegyes csapatok versengtek egymással. A staféták első emberei mindenhol ovis gyerekek voltak, de a júliusi budapesti junior Eb magyar bajnokai is szóhoz jutottak, csakúgy mint számos sportvezető, többek között Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal, Gyárfás Tamás az úszó- és Gémesi György a vívó- szövetség első embere. Mellettük kajakosok, vízilabdázók és öttusázók is vállaltak egy-egy 50 métert.

Igazi látványosságot jelentett a világbajnok Cseh László 400 m vegyesúszása a Gyurta Dániel (mell), Jakabos Zsuzsanna (pillangó), Kalicz Helga (hát), Hosszú Katinka (gyors) összeállítású váltó ellen. A viadalt ugyan a staféta nyerte, de Csehnek nem volt oka szomorkodni, ugyanis röviddel később megnyerte a csillagszóró versenyt, amelynek tekintélyes mezőnye minden hossz után megfogyatkozott, mígnem a montreali győztes és Zubor Attila maradt a medencében, csatájukból pedig előbbi került ki győztesen.

Szintén osztatlan sikert aratott a "négyeslövő-verseny" is, amelynek során minden sorozatban résztvevők egyre távolabbról bombázták a vízilabdakapukat, persze a kísérletezők dolgát alaposan megnehezítették a hálókat őrző kapusok, többek között az olimpiai bajnok Szécsi Zoltán és Gergely István, valamint a világbajnok Horváth Patrícia és Serfőző Krisztina.

A Magyar Televízió, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Nemzeti Sportszövetség, valamint a Magyar Úszó Szövetség és a Magyar Vízilabda Szövetség által rendezett eseményre a nézők számára a belépés ingyenes volt, a szervezők azonban mindenkit arra kértek, hogy helyezzék el adományaikat a bejáratoknál felállított perselyekbe.

Schulek Csaba, a TeleSport vezetője a m2 közvetítése során ugyan még nem tudta megmondani, mennyi pénzt sikerült összegyűjteni, de jelezte, hogy a három hete indított adományvonalra az adásig több mint kétezren telefonáltak és ajánlottak fel különböző összegeket.