Vágólapra másolva!
Egyévi szünet után ismét úszik, és a márciusi, melbourne-i Nemzetközösségi Játékokon már versenyezni is fog az ausztrálok olimpiai és világbajnok klasszisa, Ian Thorpe.

Tavalyi athéni ötkarikás győzelmét követően jelentette be a 22 esztendős Thorpe, hogy hosszabb pihenőt tart, mielőtt elkezdené a felkészülést a 2008-as pekingi olimpiára. Ennek megfelelően az idén júliusban, Montrealban rendezett világbajnokságot kihagyta, s közlése szerint nem indul a jövő évi rövidpályás vb-n sem, amelynek Sanghaj ad otthont.

Ott lesz viszont a volt brit gyarmatbirodalom országainak 2006-os csúcseseményén, a Nemzetközösségi Játékokon márciusban, hazai medencében, merthogy a versenyeket Melbourne rendezi.

Az ötszörös olimpiai és tizenegyszeres világbajnok Thorpe júliusban kezdte el újból a tréninget mestere, Tracey Menzies irányításával, ám nem csupán úszóedzéseket iktatott programba, hanem előszeretettel űz más sportágakat is, így a sokoldalú felkészülés keretében vesz ökölvívóleckéket, továbbá kajakozik és síel is.

Az ausztrál kiválóság még nem véglegesítette versenyprogramját, így kérdőjeles, hogy márciusban rajthoz áll-e 400 m gyorson, mely távon nemcsak tavaly, a görög fővárosban, hanem a 2000-es sydneyi olimpián is diadalmaskodott. Az viszont csaknem bizonyos, hogy a Nemzetközösségi Játékokon 100 és 200 m gyorson indul.