Vágólapra másolva!
Az ausztrál Michael Rogers nyerte a Madridban zajló országúti kerékpáros világbajnokság 44 km-es egyéni időfutamát. A 25 éves kerekes sorozatban harmadszor diadalmaskodott ebben a számban. Az ezüstérmet a spanyol Jose Enrique Gutierrez, a bronzot pedig a svájci Fabian Cancellara szerezte meg. Szekeres Csaba, a mezőny egyetlen magyarja a 45. lett.

eredmény
férfiak, egyéni időfutam
1. Michael Rogers (ausztrál) 53:34 p
2. Jose Enrique Gutierrez (spanyol) 23 mp hátrány
3. Fabian Cancellara (svájci) 24 mp h.
...45. Szekeres Csaba 5:13.34 p h.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) döntése értelmében 2008-ban az olaszországi Varese, míg egy évvel később a svájci Mendrisio adhat otthont az országúti világbajnokságnak. Varese a holland Valkenburg és a szintén olasz Viareggióval szemben kapott bizalmat az UCI-nak a madridi vb alatt tartott ülésén.

Két bolgár versenyző, Bogdan Sztojtcsev és Ivajlo Gabrovskij nem indulhatott el a madridi országúti kerékpáros-világbajnokságon, mert a viadal előtt elvégzett orvosi vizsgálaton nem produkáltak megfelelő eredményeket. Részleteket nem árult el a nemzetközi szövetség illetékes bizottsága, csak annyit közölt: ha a két eset doppingvétségnek minősül, a két érintett eltiltásra számíthat.