Vágólapra másolva!
Magyarország, közelebbről Debrecen megpályázza a 2007-es rövidpályás úszó Európa-bajnokság megrendezését. Az erre vonatkozó igényt a város nevében a Magyar Úszószövetség elnöke, Gyárfás Tamás nyújtotta be az európai szövetség (LEN) limasszoli kongresszusán.

Gyárfás elmondta, hogy több más jelentkező is van a kontinentális viadalra, így többek között ugyancsak jelezte szándékát a szlovéniai Maribor. A jelentkezés előtt a MÚSZ megállapodott Kósa Lajossal, a hajdúsági város polgármesterével, egyszersmind Cipruson átadták a Nemzeti Sporthivatal Debrecent támogató levelét is.

A LEN-kongresszuson Gyárfás Tamás sürgette, hogy a világszövetséghez (FINA) hasonlóan a LEN is lépjen a korosztályos versenyek korhatáraival kapcsolatban, miután a FINA úgy döntött, hogy a jövőben junior világbajnokságokat is rendez, amelyeken a részvételi korhatár a fiúknál és a lányoknál is 17 év lesz. A MÚSZ elnöke hangsúlyozta: abszurd és nem jó, hogy az európai szabályozás eltér a nemzetközitől és példaként említette, hogy miközben Gyurta Dániel olimpiai ezüstérmes lehetett tavaly Athénban, nem indulhatott az idei, budapesti ifjúsági Európa-bajnokságon.

Gyárfás azt mondta, bizakodó mind a korhatár módosítása, mind a debreceni pályázat sikerének tekintetében. Utóbbival kapcsolatban érvként hozta fel, hogy 2007-ben éppen 100 éves lesz a MÚSZ és sikeres kandidálás esetén az idei ifi Eb és a jövő évi budapesti felnőtt Eb után 2007-ben "mesterhármast" ünnepelhetne a magyar úszósport.