Vágólapra másolva!
Vörös Zsuzsanna és Marosi Ádám sem jutott tovább csoportjából a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) moszkvai kísérleti versenyén.

Az UIPM a sportág megújítása érdekében keres új utakat, s ebbe a folyamatba illik az orosz főváros meghívásos, pénzdíjas, úgynevezett head-to-head viadala, amelyen a nemzetközi élmezőny vett részt. Mindkét nemnél négyfős csoportokban zajlott a verseny, az öt számot közvetlenül egymás után, gyakorlatilag egy helyszínen bonyolították le. A kvartettek első két helyezettjei jutottak tovább, a nyolcfős női mezőnyben ezután egyből döntőt, a 16 indulót számláló férfiaknál előbb középdöntőt rendeztek. Az olimpiai bajnok Vörös kisebb lábsérüléssel bajlódott, s nem lépett tovább, Marosi is az első körben kiesett. A nőknél az orosz Muratova, a férfiaknál a fehérorosz Meljah győzött.

A tapasztalatokat majd egy nemzetközi szakértői csoport elemzi. Az UIPM megbízásából Magyarországról Pécsi Gábor, a honi szövetség főtitkára vett részt az eseményen megfigyelőként, míg a MÖSZ Kulcsár Antalt, a női válogatott szövetségi kapitányát és Szatmári László nemzetközi versenybírót küldte ki. Utóbbiak itthon a szakmai bizottságnak és az elnökségnek számolnak be a tapasztalatokról.