Vágólapra másolva!
Remekül kezdte a versenyszezont Sebestyén Júlia, hiszen Európa-bajnok műkorcsolyázónőnk a hét végén Pozsonyban megnyerte a 13. Ondrej Nepela emlékversenyt. A férfiaknál Tóth Zoltán a hatodik helyen zárt.

Az elmúlt évszázad legjobb szlovák sportolójának választott Ondrej Nepela még csehszlovák színekben 1972-ben olimpiai bajnok volt férfi műkorcsolyázásban, de nyert vb-t, valamint Eb-t is, s 1989-ben hunyt el, 48 évesen. Az emlékversenyét idén immár 13. alkalommal rendezték meg a hét végén. A nőknél Sebestyén Júlia megnyerte a rövid programot, majd a szabadkorcsolyázásban a második helyet szerezte meg, ám ezzel együtt a huszonegy versenyzőt felvonultató mezőnyben Európa-bajnoknőnk végezett az első helyen.

A tiszaújvárosi korcsolyázónő mögött az amerikai második vonalból Czissny és Corwin végzett a második és harmadik helyen. Persze, otthon ők két "megasztár", Kwan és Cohen mögött képviselik a második vonalat.

- A rövid programom tényleg nagyon jól sikerült, amikor lejöttem a jégről, az edzőm, Száraz András azt mondta, hogy ennél soha rosszabb ne legyen. A kűrben az elejével és a végével sem volt gond, de a közepe táján akadtak hibáim. Ehhez persze tudni kell, hogy például a forgásokat a bírók idén már nem három, hanem négy különböző szintre sorolják be, s ha nem "forgom" ki teljesen, akkor alacsonyabb szintre teszik, vagyis kevesebb pontot kapok rá. S mivel a programom meglehetősen zsúfolt, vagyis tele van nehéz elemekkel, a kondíciómon még mindenképpen van javítanivalóm. A szezon kezdetén azonban elégedett lehetek a pozsonyi teljesítményemmel - mondta el Sebestyén Júlia.

A férfiaknál Tóth Zoltánnak a rövid programja sikerült haloványabban, csak a tizedik legjobb produkció volt az övé, ám a kűrben a hatodik helyen végzett, s összesítésben is hatodik lett.

eredmények
férfiak
1. Smith (amerikai) 206,55
2. Van der Perren (belga) 181,65
3. Verner (cseh) 158,51
... 6. Tóth Zoltán 140,23

nők
1. Sebestyén Júlia 142,56
2. Czissny (amerikai) 140,10
3. Corwin (amerikai) 119,40

Fábik Tibor