Vágólapra másolva!

Davenport Zürichben, Nadal Madridban nyert

Lindsay Davenport sikerével fejeződött be az 1,3 millió dollár összdíjazású zürichi nőitenisz-torna, miután az amerikai versenyző a döntőben két játszmában legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Patty Schyndert.

A nagyszerű teljesítményével hétfőtől ismét világelső Davenport idei hatodik, pályafutása 56. WTA-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben, és a svájci teniszezővel folytatott párviadalában már 8-2-re vezet.

A hazai közönség előtt szerepelő Rafael Nadal sikerével fejeződött be a 2,1 millió euró összdíjazású madridi férfitenisz-torna, a Mestersorozat 8. állomása. A spanyol teniszező öt játszmában, 3 óra 52 perc alatt legyőzte a horvát Ivan Ljubiciot.

Az első két szettet viszonylag simán nyerte Ljubicic, ám az első helyen kiemelt Nadal kiegyenlített, majd rövidítésben hozta az ötödik játszmát. A horvát 32 foghatatlan adogatást küldött ellenfele térfelére, ám a közel 10 ezer fős közönség biztatását élvező, Roland Garros-győztes ellen ez a fegyver is kevés volt a végső sikerhez. Nadal ebben az évben 11., pályafutása során pedig 12. ATP-tornagyőzelmét szerezte meg egyesben, míg az idei Mestersorozatban már negyedik diadalánál tart.

Eredmény, döntő (Zürich):
Davenport (amerikai, 1.) - Schnyder (svájci, 6.) 7:6 (7-5), 6:3

Eredmény, döntő (Madrid):
Nadal (spanyol, 1.) - Ljubicic (horvát, 8.) 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7-3)