Vágólapra másolva!
Nem véletlenül veszítette el utolsó nyolc tornája közül hétszer is a nyitómérkőzést Alicia Molik, az ausztrál teniszező ugyanis súlyos belső középfül-gyulladással küzd, s lehet, hogy emiatt nemcsak az idei szezont s a 2006-os évet kell kihagynia, de be kell fejeznie aktív pályafutását is.

Egészségügyi probléma miatt várhatóan kihagyja a teljes 2006-os évadot Alicia Molik. A 24 esztendős ausztrál teniszező április óta küzd belső középfül-gyulladással, amely egyensúlyi problémákat is okoz a sportolónak, így nem meglepő, hogy az utóbbi nyolc tornán hétszer már az első fordulóban kikapott, s búcsúra kényszerült.

Az ausztrál szövetség (Tennis Australia) elnöke, Steve Wood csak annyit árult el, hogy Moliknak pihenőre van szüksége. "Alicia hihetetlen szerencsétlen időszakon van túl 2004 óta, egészsége érdekében a szövetség minden szükséges támogatást megad, s mellette áll ebben a nehéz időben."

Molik pályafutása során öt WTA-tornát nyert, a 2003-as hobarti siker után 2004-ben, Stockholmban, Zürichben és Luxembourgban is diadalmaskodott, idén pedig Sydneyben nem talált legyőzőre.

Az Australian Openen 10. kiemeltként a negyeddöntőig verekedte el magát (Anne Minter 1988-as bravúrja óta először ausztrál teniszezőként), s csupán Lindsay Davenporttól szenvedett vereséget.

Párosban viszont az orosz Szvetlana Kuznyecova oldalán visszavágott, s a Davenport, Morariu kettőst legyőzve élete első, s eddig egyetlen Grand Slam-győzelmét aratta.

Februárban a világranglistán a 8. helyet foglalta el, jelenleg a 23. pozíción áll.