Vágólapra másolva!
Az Európai Úszóliga (LEN) immár semmi okot nem lát az aggódásra a 2006-os budapesti úszó Európa-bajnokság megrendezhetőségét illetően. Az állásfoglalás azután hangzott el, hogy a LEN delegációja afféle kétnapos ellenőrző látogatáson járt a magyar fővárosban. 

Szakadáti László LEN-igazgató, valamint David Missoffe, a LEN marketing partnercégének, a Comm'unitynak a képviselője a július 27. és augusztus 6. között esedékes margitszigeti Európa-bajnokság szervezőbizottságával egyeztetett, továbbá megtekintette a Hajós Alfréd uszodában zajló építkezést.

Eddig ez utóbbi volt a jövő évi esemény neuralgikus pontja, ám Szakadáti László szerint most már semmi ok az aggódásra. "Konzultáltunk a kivitelezővel, a szövetség, valamint a beruházásért felelős kormányzati képviselővel, és ez alapján bizonyos: jövőre az új uszodában lesznek az úszóversenyek. Ahhoz képest, ami öt hónapja volt, a helyzet gyökeresen megváltozott, sőt. A látogatáson immáron olyan részletekbe tudtunk belemenni, mint a doppingszoba helye, a sajtóközpont és berendezései, a közvetítőkocsik parkolóhelye, a nyitó- és záróünnepségek műsora, és így tovább."

A LEN igazgatója azt is jelezte, hogy egy sor kérdésben sokkal előrébb járnak, mint az előző Európa-bajnokságok során. "Volt olyan eseményünk, amely előtt két hónappal még a döntők kezdési időpontját sem tudtuk, itt pedig már körvonalazódik, hogy ötkor lesz az első start" - közölte Szakadáti.

A hazai úszószövetség egyébként - és ezt a LEN képviselői is megnyugvással fogadták - igen előrelátóan már egy hónapja megkötötte a szerződéseket a budapesti szállodákkal, ami azért volt fontos, mert a Forma-1-es Magyar Nagydíjat az Európa-bajnokság utolsó hétvégéjére tették, márpedig a mogyoródi futam víkendjén szinte képtelenség a fővárosban szobát találni.

A LEN-küldöttség legközelebb márciusban jön Budapestre, amikor már a program véglegesítése lesz soron.