Vágólapra másolva!
Pavuk Viktória hatodik lett a műkorcsolyázó Grand Prix-sorozat pekingi állomásán. Az MTK 20 éves versenyzője a kűrben két helyet előre lépett élete első felnőtt GP-viadalán.

Pavuk Viktória a 2004-es budapesti Európa-bajnokságon komoly szenzációt szolgáltatva végezett a negyedik helyen, s eredményének köszönhetően a meghívásos Grand Prix-sorozatban is indulhatott volna, éppen a pekingi állomáson, ám az év végén sérülést szenvedett, s kénytelen volt kihagyni a viadalt.

Nem léphetett jégre idén az év eleji torinói Eb-n sem, a moszkvai vb-n azonban már ott volt, amelyen a hosszú kihagyása után a 18. helyen végzett. S mivel a Budapesten Eb-aranyat nyert Sebestyén Júlia az orosz fővárosban 12. lett, az összeadott 30-as helyezési számmal két indulónk két - hivatalosan nem névre szóló - olimpiai kvótát szerzett a jövő évi torinói játékokra. (Három hete a bécsi kvalifikációs versenyen Tóth Zoltán, valamint a Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtánckettős is megszerezte a kvótát.)

Az idei Grand Prix-sorozatban október végén az Atlantic Cityben rendezett Skate Americán Sebestyén Júlia tíz induló között csak a nyolcadik helyen végzett. A Skate Canadán, St. John's városában nem volt magyar induló, mert az ide meghívott Hoffmannék sérülés miatt nem utaztak el.

A hét végi Kína-kupán Pavuk Viktória a rövid program után tíz induló között a nyolcadik helyen állt, de a szombati szabadkorcsolyázásban jelentősen javított, s végül hatodik lett. Pekingben a győzelmet az orosz Irina Szluckaja szerezte meg, aki 2005-ben az Eb-n és a vb-n is aranyérmes lett

Kína-kupa Grand Prix, nők, végeredmény:
1. Szluckaja (orosz) 196,12
2. Aszada (japán) 176,60
3. Arakava (japán) 173,60
4. Liasenko (ukrán) 160,70
5. Jan Liu (kínai) 145,92
6. Pavuk Viktória 129,84.

Fábik Tibor