Vágólapra másolva!
A címvédő Roger Federer három játszmában, nagy küzdelemben nyert a horvát Ivan Ljubicic ellen  a férfiteniszezők 4,45 millió dollár összdíjazású, idényzáró Mesterek Kupáján Sanghajban.

A bázeli fenoménnak a döntő szettben 5:3-nál, majd 5:4-nél összesen három meccslabdája volt, ám Ljubicic mindegyiket hárította, és kiegyenlített, ám a rövidítésben már tehetetlen volt. Federer, aki az első körben az argentin David Nalbandiant verte, gyakorlatilag már bejutott az elődöntőbe.

Nalbandian egyébként két játszmában, magabiztosan nyert honfitársa, Guillermo Coria ellen.

A kvartett utolsó körében Nalbandian-Ljubicic, valamint Federer-Coria összecsapás lesz.

eredmény, 3. játéknap
Vörös csoport
Federer (svájci, 1.) - Ljubicic (horvát, 6.) 6:3, 2:6, 7:6
Nalbandian (argentin, 8.) - Coria (argentin, 4.) 7:5, 6:4

A viadal első szakaszában körmérkőzésekre kerül sor, majd a két négyes első két-két helyezettje jut az elődöntőbe.

A sorozatos visszalépések miatt egyébként egyre elkeseredettebbek a szervezők. "Olyan, mintha vásároltunk volna egy Mercedest, amelynek csak 40 százaléka eredeti" - panaszkodott Vang Li-csin, a rendezők igazgatóhelyettese.

A torna egyik főszervezője nem titkoltan mérges az első mérkőzése után visszalépő Andre Agassira, ugyanakkor tartózkodik attól, hogy színlelt sérüléssel vádolja meg az amerikai sztárt.

"Amikor 2000-ben a Heineken-kupára jött, már az első fordulóban kiesett. Két évvel később a Mesterek Kupáján két vereséget követően deréksérülésre hivatkozva kiszállt, és most is valami hasonló történt. Nem akarok személyesen véleményt mondani az idei visszalépéséről, de nem tetszik, hogy senkivel sem beszélt a bejelentése előtt."

Agassi hétfőn kikapott az orosz Nyikolaj Davigyenkótól, majd bokasérülés miatt elállt a folytatástól. Közvetlenül ez előtt a spanyol Rafael Nadal - lábfejhúzódásra hivatkozva - mondta le a szereplést.

Korábban az amerikai Andy Roddick és az orosz Marat Szafin ugyancsak egészségi problémákkal indokolta döntését, míg az ausztrál Lleyton Hewitt első gyermekének születése miatt marad távol. Így a Top 5-ből egyedül a világelső svájci Roger Federer van jelen Kínában. A szupersztárokat olyan "kisebb" nevek pótolják, mint az argentin Gaston Gaudio, Mariano Puerta és David Nalbandian, továbbá a chilei Fernando Gonzalez.

Nadal és Agassi visszalépett/sport/egyeni/tenisz/20051114roger.html?pIdx=1