Vágólapra másolva!
A keddihez hasonlóan a szerdai napot is 50 százalékos mérleggel zárta a magyar csapat a 13. férfi ökölvívó-világbajnokságon, a kínai Mianjangban. Nagy különbség azonban, hogy az egyik siker, Bedák Pál győzelme ezúttal már a legjobb nyolc közé jutást eredményezte, ami azt jelenti, hogy pénteken biztosan lesz egy magyar versenyző, aki éremért léphet kötelek közé.

A 48 kg-ban szereplő fiatalabbik Bedák a mongol Serdambát verte remek produkcióval 30-15-re. A másik magyar siker a 81 kg-os Szűcs István nevéhez fűződik, aki ugyan nem bokszolt szépen, ennek ellenére 14-12-re győzött a román Bejenaru ellen, és a legjobb 16 közé jutott.

Bedák Zsoltnak (54 kg) és Kurtucz Csabának (+91 kg) ugyanakkor nem sikerült a nyolcaddöntőbe kerülés. Mentségükre szóljon azonban, hogy mindketten kategóriájuk üzbég olimpiai és világbajnoki bronzérmesétől kaptak ki. Előbbit Bahodirjon Szultonov, utóbbit pedig Rusztam Szajdov búcsúztatta pontozással.

A csütörtöki nyolcaddöntők során Bedák Pálon kívül a még versenyben lévő valamennyi magyar érdekelt lesz. Oltványi Dávid (51 kg) az amerikai Warrennel, Dudás Tibor (60) a kolumbiai Darley Perezzel, Szűcs az orosz Jegor Mehoncevvel, míg a 91 kg-os Darmos József a szerb-montenegrói Tomislav Anteljjel csap össze.