Vágólapra másolva!
Berki Krisztián lólengésben, Gál Róbert pedig ugrásban és talajon szerezhet érmet a kedden kezdődő melbourne-i torna-világbajnokságon. A harmadik magyar induló, Péntek Tünde elsősorban a tisztes helytállásban bízhat.

Az Európa-bajnok Berkinek az elmúlt napokban kicsit fájt a válla, a kezelések révén azonban a panaszok elmúltak. "Jól mennek az edzések és sikerült az akklimatizáció. Remélem, hogy dobogóra állhatok. Az apró tartáshibákat korrigáltuk, és bízom a legjobbakban" - nyilatkozta az idényben több Világkupa-viadalon is diadalmaskodó Berki.

Gál Róbert számára jó hír, hogy az ugrás keddi selejtezőjében Bérczi István és a szlovákiai Varga Gábor is pontozni fog, míg talajon az utolsó csoportba kapott besorolást, és a sportág íratlan szabályai szerint ekkor osztják a legmagasabb pontszámokat. "Összeállt a tíz pontból induló gyakorlatom, és mindkét szeren reménykedem a döntőbe jutásban" - mondta Gál.

Mivel egyik magyar sem indul az összes szeren, ezért a csütörtöki és pénteki egyéni összetettben nem érdekeltek.

A program (magyar idő szerint)
kedd: férfi selejtező, Gál Róbert ugrás (5 ó), Gál talaj és Berki Krisztián lólengés (7 ó), a selejtező 9 óráig tart
szerda: női selejtező: Péntek Tünde talaj (0 ó), a selejtező 9 óráig tart csütörtök: férfi egyéni összetett döntő (9.30)
péntek: női egyéni összetett döntő (9.30)
szombat: szerenkénti döntők 4 órától (férfi talaj, lólengés, gyűrű, női ugrás, felemás korlát)
vasárnap: szerenkénti döntők 4 órától (férfi ugrás, korlát, nyújtó, női gerenda, talaj)