Vágólapra másolva!
Roberto Heras doppingvizsgálatának B próbája is pozitív lett: a spanyol versenyzőt így megfosztják a Vuelta a Espana kerékpáros körversenyen idén aratott történelmi negyedik győzelmétől, továbbá két év eltiltásra számíthat.

"Tiszta vagyok, nem doppingoltam. Sem a Vueltán, sem másutt" - nyilatkozott a 32 éves Heras, akinek a szervezetében a viadal utolsó előtti, szeptember 17-i szakaszon bukkantak eritropoetin (EPO) nyomaira. "Nem tudom elhinni, hogy egy tévedés miatt beletaposnak a sárba."

A kerékpáros csapata, a Liberty Seguros korábban közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozza: a Heras minden segítséget megkap ártatlansága igazolásához, ha azonban bebizonyosodik, hogy valóban meg nem engedett eszközhöz folyamadott, szerződést bontanak vele.

A világ egyik legjobb hegyimenőjének tartott Heras 2000-ben, illetve az utóbbi három esztendőben nyerte meg a Vueltát, négy diadalig ezen a versenyen korábban még senki sem jutott el. Amennyiben a vétkes klasszist kizárják a versenyből, úgy az eredetileg második helyen záró orosz Gyenyisz Mencsov ölébe hullik a győzelem.