Vágólapra másolva!
Dwain Chambers, a 100 m-es síkfutás Európa-bajnoka elmondta: már 18 hónappal 2003-as pozitív doppingtesztje előtt elkezdte szedni a THG-t, de erre csak utólag jött rá, mert akkor nem tudta, hogy tiltott szert vesz be. 

A brit sprinter, akit 2003 novemberében két évre tiltottak el a versenyzéstől, úgy emlékszik, folyékony formában kapta a szert Victor Contétól, a tetrahidrogesztrinont kifejlesztő BALCO laboratórium vezetőjétől.

"Nem tudtam, hogy mit szedek. A nyelvem alá kellett csepegtetni belőle heti háromszor-négyszer. Kissé furcsának tartottam ezt az eljárást, de Victor azt mondta, hogy ez egy új fejlesztésű táplálék-kiegészítő, így nem ellenkeztem" - mondta a 2002-ben Eb-t nyert Chambers.

A sportolónak lejárt az eltiltása, így jövőre visszatérhet a mezőnybe és lehetősége nyílik arra, hogy nyáron, Göteborgban megvédje kontinensbajnoki címét.

Gyulai István, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség magyar főtitkára azonnal reagált a brit atléta nyilatkozatára: "Amennyiben valakiről kiderül, hogy a lebukását megelőzően is doppingolt, egészen nyolc évre visszamenőleg törölhetjük az eredményeit. Éppen ezért megvizsgáljuk majd, hogy a Chambers által elmondottak vallomásnak tekinthetőek-e, s ha igen, akkor a lebukását megelőző 18 hónapban elért minden eredményét megsemmisítjük."