Vágólapra másolva!
Bár a nőknél a rövid program után még Póth Diána vezetett, végül a papírformának megfelelően Sebestyén Júlia nyerte meg a műkorcsolyázók országos bajnokságát. A férfiaknál Tóth Zoltán győzött.

"Ma biztos jobb leszek, mint tegnap voltam" - jegyezte meg a női kűr kezdése előtt mintegy fél órával a fővárosi gyakorló Jégcsarnokban Sebestyén Júlia, aki ezzel az ígéretével nagyon nagy kockázatot nem vállalt, hiszen pénteken a rövid programjába váratlanul sok hiba csúszott be. Szombaton délelőtt a szabadkorcsolyázásban viszont szinte minden bejött neki, nagyon szépen korcsolyázott, s csupán azt lehetett hibájának felróni, hogy a tripla toe-loopot kétfordulatosra redukálta.

A rövid program után vezető Póth Diána ellenben három duplával kezdett, a háromfordulatos ugrásokat nem merte bevállalni, később el is esett, ám ekkor már egyértelmű volt, hogy elmarad a meglepetés, és Sebestyén nyeri meg a magyar bajnokságot.

"Én már bajnokság előtt is úgy éreztem, jó formában vagyok, ezért a pénteki nap után igyekeztem összekapni magam, hogy megmutassam, valójában mire vagyok képes. Örülök, hogy ez a napom ilyen jól sikerült, mert ugyan az ob csak egy állomás az olimpiai felkészülésben, de a torinói játékok előtt még lesz egy Eb is, Lyonban, s ezt is szem előtt tartva mindenképpen fontos volt számomra, hogy most jó programot fussak" - mondta el Sebestyén Júlia, aki hétfőn is éppen Franciaországba utazik, de most Courchevelbe, egy alpesi síparadicsomba, ahova a sportág több nagy csillagával együtt hívták meg egy gálára.

A férfiaknál a Sebestyén Júliához, valamint az ob-től sérülés miatt visszalépő Pavuk Viktóriához hasonlóan olimpiai résztvevő Tóth Zoltán a tripla Rittbergerből csúnyán a fájós hátára esett, de a tripla flip, tripla toe-loop, valamint a tripla Lutz, tripla toe-loop kombinációkat egyaránt szépen kivitelezte. "Sajnos mintegy másfél hete kiújult a gerincsérülésem, s ebben az állapotban meglehetősen nehéz leérkezni az ugrásokból. Az esésemet is ennek tudom be, ami persze még tovább rontott a helyzetemen, de megpróbáltam végigküzdeni a kűrt..." - mondta el a Jégcsillag versenyzője.

Eredmények, férfiak:
1. Tóth Zoltán (Jégcsillag - edzője: Kulcsár Zsófia) 151,42
2. Zákány Bertalan (Tiszaújvárosi SC) 137,21
3. Tigran Vardanjan (Delta) 103,85

nők:
1 Sebestyén Júlia (Tiszaújvárosi SC - edzője Száraz András és Jurek Eszter) 142,50
2. Póth Diána (Jéghegy) 121,64
3. Katherine Hadford (Jégcsillag) 97,58.

Fábik Tibor

[origo]