Vágólapra másolva!
A németek meghívását elfogadva, egyetlen magyarként Kovács Ágnes is indul az úszók rövidpályás Világkupa-sorozatának hétvégi, berlini állomásán.

A Kőbánya SC olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszisa öt számban is nevezett a 25 méteres medencében zajló, szombat-vasárnapi viadalra, de csak a helyszínen dönti el, hogy végül is a "biztos pontok", a 200 m vegyes és a 200 m mell mellett, mely további próbákat vállalja a két napba zsúfolt programból.

"A kéthetes téli szünet után még csak harmadik hete edzem, így aztán különösebben nem beszélhetünk formáról, az alapozásnak igencsak az elején járunk. Ezzel együtt úgy gondoltam, érdemes igent mondanom a berlini házigazdák meghívására, mert kell a versenyrutin, még ha nagy jelentőséget nem is szabad tulajdonítani sem az időeredménynek, sem a helyezésnek a felkészülés mostani szakaszában. Gyakorlásra viszont feltétlenül jó lesz a németországi Vk-viadal" - mondta szerdán Kovács Ágnes, akinek idei, fő versenye a nyári budapesti, normálmedencés Európa-bajnokság.

Berlinben amúgy hatalmas és minőségi mezőny sorakozik fel az úszóvíkendre. A dpa német hírügynökség előzetesében - amelyben a legnagyobb sztárok sorában név szerint és vezető helyen említi Kovács Ágnest - azt írja, hogy összesen 102 olimpiai, vb- és Eb-érem gazdája áll majd rajthoz. Összesen 34 számban vetélkednek a résztvevők, akik között 102 ezer dollárt osztanak fel eredményességüktől függően. A Világkupa-verseny abszolút legjobbja pedig egy 20 ezer eurós értékű autóval gazdagodik.